Gyakori hibák

Gyakori  hibák

Időnként nem árt egy-egy pillantást vetni fürdőszobánkban, konyhánkban lévő szerelvények állapotára. A rendszeres ellenőrzéssel, kis odafigyeléssel sokszor nagyobb, költségesebb problémákat előzhetünk meg. Az alábbi pontokban segítséget nyújtunk Önnek a különböző hibák elhárítására. Ha nem biztos a hiba okát illetően kérjen segítséget szakembereinktől. Készséggel állunk a rendelkezésére. Keressen minket a KEZDŐLAPON található telefonszámok egyikén, vagy írjon e-mailt a KAPCSOLAT menüpont segítségével.

CSÖPÖGŐ CSAP:
Tudta hogy egy lassan csöpögő csap akár 30-110 liter vizet is elfolyathat naponta? Érdemes tehát odafigyelni csapjaink állapotára, mert ha nem tesszük azt a pénztárcánk bánhatja!
Legtöbbször a csapbetétben található tömítőgyűrű az oka a csöpögésnek. A gumi egy idő után elöregszik, és a sok használat után nem zár rendesen. A tömítőgyűrű cseréje megoldja a problémát.
KAROS csapoknál a betét cseréje oldhatja meg a problémát.

FOLYAMATOSAN TÖLT A WC TARTÁLY
Miután a tartály visszatöltötte az elhasznált vízmennyiséget, az víz visszatöltése befejeződik. Amennyiben a töltés befejezése után kis idő elteltével újra hallja a tartály töltésének a hangját ezt nagy valószínüséggel a tartályban lévő Úszócsap hibája okozza.
Mielőbb cseréltesse ki a rossz alkatrészt, mert a hibás vagy nem megfelelően működő alkatrész, több és költségesebb hibákat vonhat maga után!

FOLYIK A WC
Nincs is annál bosszantóbb mikor a wc lehúzás után azt látjuk hogy a tartály megtelt de a víz szép lassan tovább folydogál a csészébe. Nem csak bosszantó, de költséges is lehet hosszútávon, ha így hagyjuk wécénket. A fent említett hibát a tartályon belül a leeresztő tömítés hibája okozhatja.

CSÖPÖG A SZIFON
Előfordulhat hogy azt vesszük észre hogy a mosdó vagy mosogató alatti szifon elkezd csöpögni, vagy folyni miközben engedjük a vizet. Ez a szifonokban lévő tömítés elöregedését és elhasználódását jelenti.
Egyes szifonok tömítése nehezen beszerezhető ezért nem minden üzletben kapható.

ELDUGULT VAGY LASSAN FOLYIK LE
Legyen szó mosdóról, mosogatóról, vagy kádról, ha lassan vagy egyáltalán nem folyik le a víz az a lefolyó vezetékben lévő kosz, lerakodás, vízkövesedés okozhatja. Ha a különböző lefolyótisztítók vagy a kézzel történő pumpálás nem orvosolták a problémát, mindenféleképpen duguláselhárító szakember segítségét kell kérni!

VIZES FOLT A FALON
A lakásban lévő vezetékek idővel elöregszenek, kilyukadhatnak. Mivel a vezetékek nagyrészt falon belül helyezkednek el, a vezeték hibájára csak a falon megjelenő folt adhat gyanakvásra okot. A csőrepedések, nagy része falbontással jár ezért ha bármiféle hasonló problémát észlel AZONNAL telefonáljon.