Tippek a vásárláshoz

TIPPEK VÁSÁRLÁSHOZ

Sokszor tesszük fel a következő kérdéseket. Hol kapni ilyet? Hol található nagy választék? Mire érdemes odafigyelni? Mi segítséget szeretnénk nyújtani Önnek, hogy hol érdemes körülnézni és hogy mire figyeljen oda egy-egy új alkatrész, szerelvény megvásárlásakor.

HOL ÉRDEMES VÁSÁROLNI?
A nagyobb áruházakban, barkácsüzletekben érdemes kezdeni a körülnézést, mert a nagy választék mellett, olcsóbb árakat is találhatunk annál, mintha egy kisebb szerelvénybolt kínálatából választanánk.

SOKSZOR AZ OLCSÓBB A DRÁGÁBB!
PÉLDA: Csaptelep vásárlása; Az egyik csaptelep 4.000ft, a másik 15.000ft. Sok ember úgy gondolkodik “nem kell nekem olyan drága, ugyan azt tudja az olcsóbb is” Ez részben igaz, de ami nagyon fontos egy olcsóbb csaptelepben gyengébb minőségű alkatrészek vannak beszerelve, amik hamarabb tönkre is mennek.

Megvettük a csaptelepet, hazavisszük beszereltetjük és pár hónap múlva valami elromlik benne. Szerelőt hívunk, megcsinálja, kifizetjük. Eltelik megint pár hónap esetleg fél év, újabb hiba, ismét szerelő hívása.
Ha ezt összeadjuk:

– 2x hívtunk szerelőt
– Elromlott alkatrészek cseréje (esetleg a csaptelepet kell cserélni, mert máshogy nem javítható)
– Telefonálgatás, időpont egyeztetés
– Ha mi szerezzük be az alkatrészt akkor esetleg benzinköltség
– És sok-sok bosszankodás

Utánaszámolva a 4.000ft-os csaptelepünk már belekerül vagy 20.000ft-ba és ott tartunk mintha egyszer kiadtunk volna a jobb csaptelepért több pénzt, megspórolva rengeteg plusz költséget, idegeskedést, utánajárást.

NE FELEDJE!
– Mindig kérdezzen bátran az eladóktól,
– Kérdezzen rá, hogy vannak-e az adott terméknek javítókészletei vagy alkatrészei,
– Érdeklődjön a termék garanciáját illetően,
– Figyeljen oda a bontatlan csomagolásra ellenőrizze, hogy a csomagból nem hiányzik-e alkatrész!
– Lehetőleg kerülje az olyan termékeket amiknek az alkatrészei sok műanyagot tartalmaznak mert a műanyag hamarabb tönkremegy mint a fém,
– Ha tanácstalan bátran hívjon fel egy szakembert telefonon és kérdezzen rá a termék minőségére, megbízhatóságára.